fredag den 31. januar 2014

Fredagskage (m. gulerødder, ananas og kokos)


4 æg
370 g sukker
300 g margarine 
250 g revne gulerødder
400 g ananas på dåse (blendet)
200 g kokosmel 
460 g hvedemel 
3 tsk. natron 
1 ½ tsk. vanilje 













Tænd ovnen på 175 grader

Skræl og riv gulerødderne fint
Blend ananasen og bland med kokosen (lad gulerødder, ananas, og kokos stå i en skål indtil det skal blandes med dejen)

Pisk æg og sukker sammen
Tilsæt margarinen og pisk igen i ca. 2 minutter
Bland gulerødder, ananas, kokos i dejen
Tilsæt hvedemel, natron og vanilje 

Dejen hældes i en bradepande (30 x 40) med bagepapir
Bages i ca. 20 min og derefter skrues der ned på 150 og kagen bages videre i ca. 15 - 20 min. til kagen er gylden og gennembagt. 


TIP
Kagen kan pyntes med glasur når den er afkølet
Glasur: 
200 g flormelis 
3- 4 dråber mandellessnes
1/4 dl spilkogende vand

Bland alle ingredienserne sammen 
Fordel glasuren i et jævnt lag ud over hele kagen

1 kommentar:

  1. Spørger lige ind til om denne kages' holdbarhed, kan den fryses. Mvh Annette

    SvarSlet