tirsdag den 11. juni 2013

Før du går i gang





Det er sjovt at lave mad og slet ikke svært.
Her er nogle gode råd, som gør det nemmere og øger din sikkerheden.

De 10 gode råd
  1. Vask hænder.
  2. Tag forklæde på, så du ikke får pletter på tøjet.
  3. Når du har valgt den ret, du vil lave, tager du de madvare frem, du skal bruge. Tag også skåle,spækbræt, skeer, knive, decilitermål og andre redskaber frem.
  4. Sæt grydelapper fast ved dit forklæde (brug tøjklemmer), så du altid har dem parat, når du skal holde ved varme gryder og pander, og hvis du skal tage en varm bageplde ud af ovnen.
  5. Pas på når du steger i varmt fedtstof, stik ikke hovedt for tæt på pande eller gryde, så kan du bræde dig, hvis det skulle sprøjte lidt.

    Husk også at dreje håndtag på gryder og stegepander væk fra dig, når de er sat på komfuret. De skal vende ind mod væggen eller til siden. Stikker de ud over bordets kant, kan du risikere at vælte dem ned over dig.
  6. Hold  orden hele tiden, ellers drukner du i snavsede fade og gryder.
  7. Spilder du noget mad eller fedtstof på gulvet, så saml det op med det samme, ellers kan du risikere at glide og falde i det.
  8. Mad er allerbedst når den er lavet med masser af kærlighed!
  9. Sæt altid varme ting som gryder og pander på en stegnplade ved komfuret eller på en bordskåner - aldrig direkte på køkkenbordet.
    Når du skal vaske op/og eller skylde af. Så gør det i denne rækkefølge, så bliver dit resultat renest og pæneste. Eller brug opvaskermasiknen 
    - Glas- Bestik- Tallerkner- Fade og skåle- Gryder og pander
  10. Selvom det er sjovt at lave mad, er køkkenet ikke nogen legeplads. Løb ikke rundt, men gå stille og roligt.

    Husk at ryde op efter dig selv!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar