mandag den 29. juli 2013

Rugbrød

Surdej

  • 10 g gær
  • 2 dl kernemælk/ eller vand
  • 100 g rugmel
  • ½ tsk. salt



Surdejen røres i forvejen og skal stå, til den bobler. Det vare ca. et døgn

Dag 1
  • 750 g hvedemel (speltmel kan erstatte noget af hvedemelet)
  • 750 g rugmel
  • 1½ L lunkent vand
  • 5 tsk. salt
Dag 2
  • 1 maltøl/hvidtøl (alt øl kan bruges, der er dog mere smag i de mørke)
  • 1 3/4 dl vand
  • 1 kg skårene rug kerner (her kan du blande hvad du har af kerner og frø)


Dag 1
Surdejen røres med lunkent vand, salt, hvede - og rugmel til en lind dej
Dejen skal stå tildækket 12 - 24 timer

Dag 2
Dejen fra dag 1 tilsættes øl, vand, skårne rugkerner 
Denne nye dej æltes med en grydeske
Hældes i to forme
Skal efterhæve i ca. 2 timer

Bages v. 100 grader i 1 time og 
v. 200 grader i 1½ time







Ingen kommentarer:

Send en kommentar