- 10 g gær
- 2 dl kernemælk/ eller vand
- 100 g rugmel
- ½ tsk. salt
Surdejen røres i forvejen og skal stå, til den bobler. Det vare ca. et døgn
Dag 1
- 750 g hvedemel (speltmel kan erstatte noget af hvedemelet)
- 750 g rugmel
- 1½ L lunkent vand
- 5 tsk. salt
Dag 2
- 1 maltøl/hvidtøl (alt øl kan bruges, der er dog mere smag i de mørke)
- 1 3/4 dl vand
- 1 kg skårene rug kerner (her kan du blande hvad du har af kerner og frø)
Dag 1
Surdejen røres med lunkent vand, salt, hvede - og rugmel til en lind dej
Dejen skal stå tildækket 12 - 24 timer
Dag 2
Dejen fra dag 1 tilsættes øl, vand, skårne rugkerner
Denne nye dej æltes med en grydeske
Hældes i to forme
Skal efterhæve i ca. 2 timer
Bages v. 100 grader i 1 time og
v. 200 grader i 1½ time
Ingen kommentarer:
Send en kommentar