søndag den 25. august 2013

Gratin


  • 75 g mel
  • 2 dl mælk
  • 1½ dl grøntsags vand / eller bouillon
  • 40 g smør
  • 4 æg
  • Salt og peber 
  • Finsigtet rasp
  • ½ kg fyld (f.eks. kogte grøntsager (gulerødder, blomkål, ærter), og skinke)





Smør et gratinfad godt med smør og drys med rasp
Tænd ovnen på 180 grader
Rør melet ud i en gryde med mælken - Pisk jævningen klumpfri
Tilsæt grøntsags vandet/ bouillon 
Bring jævningen i kog under konstant piskning
Tilsæt smør og rør til det er smeltet

Tag gryden af  varmen
Skil æggene
Rør æggeblommerne i sovsen - én af gangen
Smag til med salt og peber

Pisk æggehviderne meget stive (hvis det er pisket godt nok, kan du venden skålen på hovedet uden det falder ned i hovedet på dig) 
Vend fyldet (kogte grøntsager og skinke) i dejen
Vend æggehviderne i dejen med en fadskraber
Hæld dejen i gratinfadet - Dejen må kun fylde 3/4 af fadet, da den hæver meget under bagning

Sættes i ovnen på nederste rist
Bages i 50 - 60 min - Åben ikke oven i de første 40 min, da den så kan finde på at falde sammen

TIP
Servers med flutes 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar