90 g majsmel
90 g fuldkornsrugmel
90 g fuldkornshvedemel
90 g mørk sirup
½ tsk. salt
1 knsp. natron
2 1/4 dl mælk og vand i lige dele
1Bland majsmel, rugmel, hvedemel, salt og natron i en skål
Varm mælken og vandet op og opløs sirupen heri
Kom væsken i melblandingen
Rør rundt med en ske, så ingredienserne bliver samlet
2Smør en form på godt 1 L (f.eks. en konservesdåse)
Kom en smurt cirkel bagepapir i bunden af formen
Kom dejen i formen med en ske
Dejen må ikke fylde mere en halvdelen af formen
Bind et dobbelt stykke smurt bagepapir over formen, så det sidder godt fast (brug f.eks. køkken elastikker)
3
Sæt formen på en lille rist eller en tallerken som er vendt på hovedet, i en stor gryde
Fyld gryden med varmt vand, så det når halvt op ad formen
Sæt låget på gryden og bring den i kog
Skru ned når vandet koger, så det nu kun koger stille og roligt
Damp brødet i ca. 2 ½ time
Fyld efter med vand en gang i mellem, hvis det er fordampet for meget
4
Tag formen op af vandet og vend bunden i vejret
Lad det stå et par minutter til brødet slipper formen af sig selv og falder ned (det gør det, hvis den har været ordentligt smurt, og der ikke er nogen indadbukkede kanter på formen som forhindre brødet i at komme ud.)
Fjern formen og lad brødet køle af
Smager bedst friskbagt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar