onsdag den 13. august 2014

Hjemmelavet gedeost m. krydreurter


  • 1 ½ L Gedemælk 
  • Saften af en citron
  • Salt 
  • Kryderurter (Persille, Purløg, rosmarin, dild..) 
  • Evt. 2 fed hvidløg



Det er hurtigt og nemt at fremstille sin egen gedeost, så snart man har anskaffet sig ingredienserne! 





Varm mælken op til 82 grader
Når mælken opnår de 82 grader tages det af varmen, rør straks citronsaften i 
Efter 20 sekunder begynder mælken at klumpe, hvis ikke tilsæt lidt mere citron saft
Beklæd en si med ostelærred og stil den med en skål under
Kom mælke massen op i sien og lad vallen dryppe fra, det tager omk. 1 - 1½ time
Når vallen er dryppet af kommes osten over i en skål og blandes med salt og krydreurter til man opnår den ønskede smag

Opbevares i køleskabet 


TIP
  • Smager godt i en sandwich eller som smørepålæg til en rugbrøds mad 
  • Hvad angår smagen er det kun fantasien som sætter grænser for hvad man kan blande den neutrale ost med


Ingen kommentarer:

Send en kommentar