tirsdag den 11. juni 2013

Alm. Boller – (som kan krydres..)

  • 50 g gær
  • 5-6 dl lunget vand
  • 1 spsk. Salt
  • 1 ½ spsk. Honning/sukker
  • Mel









Bland gær, honning/sukker og slat sammen. Når det danner en flydene konsistens, kommes væsken i, i dette tilfælde er det vand. * Her efter kommes mel i dejen, indtil dejen ikke klister længere. Pas på med at putte for meget mel i, så ender du med en tør og kedelig bolle. Stil nu dejen til at hæve et lunt sted, i 1 time, gerne længere tid.

Form bollerne til den størelse du ønsker, og læg dem på en bageplade.
Lad dem efterhæve i 15-30min.
Bages ved 200o i ca.12min

* Hvis man ønsker at krydre bollerne og få en anderledes smags oplevelse  så er det nu du skal putte det i. Forslag til hvad du kan komme i. Eksperimenter selv med andre ting – det værste som kan ske, er at det ikke smager godt. Men så blev man den erfaring rigere!

  • Kanel + sirup = En velduftene bolle, som egner sig godt til de kolde og mørke vinterdage – spises sammen med en kop varm kakao.
  • Havergryn + yougurt = Huset’s ynglings morgen bolle. Ligger godt i maven, og giver en god start på dagen. Erstat yougurten med noget af væsken.
  • Solsikkekerner + gulerødder + spuash = En lækker bolle, som hoder sig frisk i længere tid, da der er gulerødder og spuash i.
  • Rosiner / el. chokolade = En sikker eftermiddags forfriskning til alle aldre.
  • Kerner(lav en lækker blanding af en mass forskellige kerner. Men husk at kog dem først, for ellers er de ikke til at bide over når bolen er bagt.) = Egner sig godt til madpakken/ sandwich, da den mætter og giver maven noget at arbejde med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar