- 50g gær
- 1 spsk. Groft salt
- 1 tsk. sukker
- 6 dl lunkent vand
- 2 – 3 spsk. olie
- Mel (Hvedemel og speltmel – 50/50)
- Organo
- Groft salt
Bland gær,
sukker og slat sammen. Når det danner en flydene konsistens, kommes vand og
olien i.
Herefter kommes melet i og dejen æltes.
Lad det hæve et lund sted i 2 timer.
Del dejen i
to lige store dele, og fordel dem på hver din bageplade.
Flad dejen ud med fingerne/hånden så det får en tykkelse på 1cm over det hele.
Brug en kniv til at lave lufthuller/riller i brødet.
Lad det efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på
225o – (Hvis du har en pizzasten, så brug den, det giver et brød med
sprød kant).
Pensel brødet
med vand. Drys organo og groft salt jævnt ud over det hele.
Bages i
ca.12 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar