onsdag den 12. juni 2013

Fastelavnsboller m. creamfyld og chokoladeglasur




Dejen:

  • 1 dl lunken skummemælk
  • 35g gær
  • 3spsk.sukker
  • 1 æg + (Æg til pensling)
  • 1 spsk. Olie
  • 250g hvedemel

Fyld
  • 2 æg
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Hvedemel
  • ½ tsk. vaniliesukker
  • 2 dl skummemælk


Glasur
  • 50 g mørk chokolade


Gæren røres i mælken og sukker, æg, olie, hvedemel kommes i.
Ælt dejen godt sammen, og lad det hæve i 45min.

Imellem tiden kan du lave creamen, i en gryde.

Pisk æg og sukker godt sammen.(pisk det ikke til skum, men godt sammen)

Kom mel, mælk og vanilie i. Varmes langsomt op ved svag varme, mens der piskes.

Creamen er færdig når den er tyknet, og har en creamet koncistens.
Afkøles inden den kommes på dejen.
Rul dejen ud på bordet, så det bliver et kvadrat.

Skær dejen ud i firkanter ca. 8 x 8cm.

Læg 1 spsk. Cream på hver firkant.

Fold alle fire hjørner ind mod midten og samel dem, bollen vendes forsigtigt og lægges på bagepladen, med sammenfoldningen ned mod bagepladen.

Lad det efterhæve i ca.15min.
Tænd ovnen på 220o

Pensel bollerne med æg.

Bages i 10min.


Glasur
Smelt chokoladen i vandbad, ved svag varme.

Når bollerne er færdig bagte kommes chokoladen oven på.

Nu er de klar til at spises – velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar