onsdag den 12. juni 2013

Rysteribs


  • 1½ kg ribs
  • 1 tsk. citronsyre
  • 1kg sukker (melis)
  • 1 tsk. Atamonpulver eller 2tsk. flydene Atamon












Risbene ribbes og skylles.

En kopfuld af bærrene mosses og røres med citonsyre og Atamon. 

Resten af bærrene drysses i lagvis med sukker, ned i den ønskede beholder (Dåse med låg, syltetøjs glas.)

Beholderen med bærene dækkes til og stilles koldt(køleskabet.)

De næste par dage (3-4 dage) røres der med jevn mellemrum, til sukkeret er smeltet.

Bærerne fyldes i et Atamon skyllet glas, der bliver dækket løst til(humholdningsfilm), og stil det så tilbage i køleskabet i 2- 3 dage.

Efter de 2-3 dage er rysterisbsne færdige og klar til at spise.

TIP
Det smager godt at bryge rysterisbene over en gang vanillie is :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar