- 1½ kg ribs
- 1 tsk. citronsyre
- 1kg sukker (melis)
- 1 tsk. Atamonpulver eller 2tsk. flydene Atamon
Risbene ribbes og skylles.
En kopfuld af bærrene mosses og røres med citonsyre og Atamon.
Resten af bærrene drysses i lagvis med sukker, ned i den ønskede beholder (Dåse med låg, syltetøjs glas.)
Beholderen med bærene dækkes til og stilles koldt(køleskabet.)
De næste par dage (3-4 dage) røres der med jevn mellemrum, til sukkeret er smeltet.
Bærerne fyldes i et Atamon skyllet glas, der bliver dækket løst til(humholdningsfilm), og stil det så tilbage i køleskabet i 2- 3 dage.
Efter de 2-3 dage er rysterisbsne færdige og klar til at spise.
TIP
Det smager godt at bryge rysterisbene over en gang vanillie is :-)
Det smager godt at bryge rysterisbene over en gang vanillie is :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar