- Æbler (5-10 æbler, alt efter hvor mange man vil lave)
- Kartoffelskræller
- En kernehusudstikker (til at stikke kernehuset ud af æbler med)
- Kniv
- Sejlgarn (eller anden snor, til at hænge æblerne op på)
Stik kernehuset ud.
Skær æblerne i skiver på 3 - 5 millimeter.
Træk æble-skiverne på en snor.
Hæng æblesnoren op et tørt og lunt sted - f.eks. over et varmeapparat eller i et fyrrum.
TIP
Når
æblerne først er tørret, kan du gemme dem hele vinteren i en papirspose/kagedåse.
Du kan spise de tørrede æbler som snack i løbet af
vinteren, eller bløde dem ud igen til æblemos eller æblekage.
Du
kan også tørre dine æble-skiver i en ovn. Så lægger du dem ud på bagepapir - og
tørrer dem ved 100 grader i cirka 2 timer. Husk at holde øje med dem!
Hvis man bliver helt vild med at lave tørret æbler, kan det godt betale sig at købe en æbleskræller. Den kan købes i Kop og kande og koster 130 kr. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar