onsdag den 12. juni 2013

Tørret æbler - Sund snack


  • Æbler (5-10 æbler, alt efter hvor mange man vil lave)
  • Kartoffelskræller
  • En kernehusudstikker (til at stikke kernehuset ud af æbler med)
  • Kniv
  • Sejlgarn (eller anden snor, til at hænge æblerne op på)


Skræl dine æbler.
Stik kernehuset ud.
Skær æblerne i skiver på 3 - 5 millimeter.
Træk æble-skiverne på en snor.
Hæng æblesnoren op et tørt og lunt sted - f.eks. over et varmeapparat eller i et fyrrum.


TIP
Når æblerne først er tørret, kan du gemme dem hele vinteren i en papirspose/kagedåse.
Du kan spise de tørrede æbler som snack i løbet af vinteren, eller bløde dem ud igen til æblemos eller æblekage. 

Du kan også tørre dine æble-skiver i en ovn. Så lægger du dem ud på bagepapir - og tørrer dem ved 100 grader i cirka 2 timer. Husk at holde øje med dem!



Hvis man bliver helt vild med at lave tørret æbler,
kan det godt betale sig at købe en æbleskræller.
Den kan købes i Kop og kande og koster 130 kr.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar