torsdag den 1. august 2013

Rugbrød m. hasselnødder og revet rødbede

Surdej

  • 10 g gær
  • 2 dl yoghurt eller kærnemælk
  • 2 ½ dl rugmel
  • ½ tsk. salt
Sur dejen røres i forvejen,
og skal stå til den bobler.
Det vare ca. et døgn

Dag 1 
  • 3 ½ dl surdej
  • 300 g hvedemel
  • 300 g rugkerner
  • 3 ½ dl vand
  • 1 mørk øl
  • 1 ½ spsk. salt
Dag 2 
  • 2 rødbeder/ kartofler rives groft (150 g)
  • 75 g ristede hasselnødder
  • 300 g rugmel
  • 75 g ristede græskarkerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø (eller den blanding af kerner, som passer dig)
Dag 1
Surdejen blandes med vand, øl, salt, rugkerner, hvedemel og står til næste dag.

Dag 2
Dejen fra dag 1 og alle ingredienserne fra dag 2 blandes

Tag lidt surdej fra til næste gang du bager.

Hæld rugbrøds dejen i en smurt form
Lad det efterhæve i ca. 1 time
Sættes i ovnen og bages i 1 ½ time v. 175 grader

TIP
Når rugbrødet er bagt, vendes det ud og pakkes i et viskestykke. Skorpen vil da forblive sprød og ikke hård.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar