- 10 g gær
- 2 dl yoghurt eller kærnemælk
- 2 ½ dl rugmel
- ½ tsk. salt
Sur dejen røres i forvejen,
og skal stå til den bobler.
Det vare ca. et døgn
og skal stå til den bobler.
Det vare ca. et døgn
Dag 1
- 3 ½ dl surdej
- 300 g hvedemel
- 300 g rugkerner
- 3 ½ dl vand
- 1 mørk øl
- 1 ½ spsk. salt
Dag 2
- 2 rødbeder/ kartofler rives groft (150 g)
- 75 g ristede hasselnødder
- 300 g rugmel
- 75 g ristede græskarkerner
- 50 g hørfrø
- 50 g sesamfrø (eller den blanding af kerner, som passer dig)
Dag 1
Surdejen blandes med vand, øl, salt, rugkerner, hvedemel og står til næste dag.
Dag 2
Dejen fra dag 1 og alle ingredienserne fra dag 2 blandes
Tag lidt surdej fra til næste gang du bager.
Hæld rugbrøds dejen i en smurt form
Lad det efterhæve i ca. 1 time
Sættes i ovnen og bages i 1 ½ time v. 175 grader
TIP
Når rugbrødet er bagt, vendes det ud og pakkes i et viskestykke. Skorpen vil da forblive sprød og ikke hård.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar