mandag den 23. september 2013

Indianerspyd

  • 500 g skinkekød i tern
  • 200 g cocktailpølser
Marinade
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk. citronsaft
  • 10 - 12 små trægrillspyd

Ris blanding
  • 3 dl ris
  • 1 klar bouillon 
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 3 dl ærter


Tænd ovnen på 250 grader
Læg trægrillspydene i koldt vand - (så for hindre du at spydene brænder eller knækker)
Bland sojasauce, ketchup og citronsaft sammen til marinade
Sæt kød og pølser på spyd
Læg spydene i en bradepande med bagepapir
Pensl marinaden på kød og pølser
Stil det i ovnen i ca. 15 min til kødet er gennemstegt

Bring risene i kog i bouillonen, med det samme efter du har sat kødet i ovnen (følg anvisningen på ris-emballagen)
Skyl og ren peberfrugterne og skær dem i tern
Vend ærterne i risene, når de er tøet tilsættes tern af peberfrugterne
Læg evt. kødspydene på et fad i en pyramide - Maden er nu klar til servering

TIP
En lille historie til ungerne, for at gøre en ellers helt almindelig dag speciel.
"Hjælp! Indianerne kommer til middag. Det er sjovt at lave en lille fest, også selv om det er en mandag aften. Pynt bordet med fjer, tænd stearinlys. Børnene kan evt. male sig i ansigtet, så de ligner indianer."



Ingen kommentarer:

Send en kommentar